Saturday, July 17, 2010

..Jalan-jalan...

Pagi nie bangun tidur rase penat sangat. lenguh kaki nie terasa lagi..Mengantuk lagi
mata ni...tangan pun lenguh gak..tu la akibatnya jalan-jalan KL seharian. Tapi rasenya,
jalan-jalan kali ni yang mencabar sekali. Dengan sesatnya, silap naik train
lah..haha..best best. Serius, best!Tu la, bukan nak cakap ape lah, 3 tahun duduk
Tanjung Malim ni, jarang sangat turun KL. Turun KL bile nak balik kampung jer..tu pun
kalau naik Bas. Kalau abang datang jemput kat Tanjung Malim, jangan harap nak pergi KL yang sesak dengan manusia-manusia... Lagi pun budak Biology memang x suke jalan-jalan sangat nie. Suke baca buke jer...Ecey..(perasan) . Berbalik semula cerita pergi jalan-jalan semalam. Bukan setakat badan-badan je sakit pagi ni..duit pun banyak habis..aduhai.hehe..tak per..bukan selalu!..Ape ape pun, best sangat jalan-jalan dengan mili, ana and diey. Shoping kat SOGO tak ingat dunia.haha...semua rasa nak beli. baju, kasut, blouse, jam, jeans....ish ish..mujur iman ni kuat lagi..just beli apa yang perlu..beli ikut keperluan, bukan kehendak!


Lepas pergi SOGO, pergi Masjid India. Wah...kat situ lagi banyak barang nak beli. Memang berpatutan..hehe..ape lagi, aku shoping tudung dengan bag la kalau da sampai Masjid India. Mili, Ana and Diey pon sama. Beli sama-sama. Beli banyak-banyak, harga pun murah sket. hehehe..student lagi..pakai yang keluaran Masjid India pun jadi la...hkeje nanti aku tak kire, nak pakai gak hand bag SEMBONIA!...hehehe...

Yang nak story nie pasal on the way nak balik. Punye la asyik shoping..sampai pukul 7.30 mlm pun still kat KL..dari Masjid India, singgah balik kat SOGO, solat maghrib dulu. Shoping shoping jugak. Semabahyang janagan lupa! Asalnya nak solat kat Masjid India. Tu lah bila dah jalan-jalan jauh pulak nak patah balik. Lepas tu..dengan orang yang ramai-ramai sesak. kebetulan ada pasar malam kat situ, kami pun ape lagi. Tumpang beli jugak. Mili beli Popia pak Ya (boleh tahan sedap la), beli ice blended, nasi goreng, kebab..nyum2..sedap mkn sebab lapar! Bile dah sesak-sesak tu, mule la pening nak cari station Masjed Jamek. Sepatutnya dari masjid Jamek naek Putra dan terus ke Pasar Seni. Adeyh... Tu yang kami patah balik ke SOGO untuk naik ke stesen Bandaraya. Start pada tu lah sesat nye. haha..Ni semua pasal Puduraya nak baik pulih. Kalau tak, senang jer. Berhenti kat Plaza Rakyat. Mane ntah nak cari stesen nak pergi Pasar Seni untuk naek bas ke Tanjung Malim. Puas tanya polis bantuan..anyway thanks yea uncle!...akhir sekali..sampai jugak kami ke pasar seni. Sampai2 je..tiket pulak habis. aduh!..tunggu lah sampai pukul 10...tiket akhir ke Tanjung Malim..hehehe. Sampai jer rumah, adik-adik junior serbu..nak tengok barang-barang aku shoping tadi...hehe..penat-penat.
Memang best..semua kenangan tu,...tapi penat. Dah la berdiri ber jam -jam kat dalam SOGO gi shoping, Jalan-jalan kat Masjid India pulak. Dengan sesatnye...Turun naik lrt tu. Pelik agaknyer orang yang jual tiket lrt. Asyik muke org yang sama..hahaha....

Biasanya pergi KL asyik ikut buntut orang yang tahu jalan jer. kali nie pergi dengan kawan-kawan yang semua tahu sikit2 jer jalan around KL tu. Tu yang org kate..kalo tak cuba tak tahu. Lepas ni, memang aku paham betul la jalan nak pergi shoping.hehehe..makin abes duit lar jawabnyer...

Tapi memang best,,..Next target, ..pergi Kuantan sorang-sorang!..I will..InsyaAllah

3 comments:

situ sana sini said...

amboi...da g jln2 n shopping tu xde bli pape tok pika ke?waaaaaa.....sampai ht kamu......:(

~aNNa~ said...

hehe.. suke bace entry nie.. best2.. nti kite jln2 kuantan plak la.. konpem xsesat.. ngee~~

aahafiza said...

ika:...hehe..len kali kite gi soping same2..hehe

ana:..aa jadi folower ana key..tu lah..nanti ley jln sama agi

Related Posts with Thumbnails

yuhuu